Специални събития

Специални събития

ПФТА „Жар“ може да ободри вашето специално събитие с представяне на фолклорен ритуал, с изпълнение на хореографски танц или да извие кръшно хоро. През годините сме участвали в празничната програма на обществени прояви, благотворителни акции, корпоративни събития, сватби и частни партита, и др.

Програмата ще бъде съобразена изцяло с вашите желания и стила на специалното събитие.

Обществени прояви

Малки и големи Жар участват в празнични концерти на Столична община, район Триадица. На снимката – ежегодния празник на 6 май, Гергьовден, в градинката пред главния вход на храма „Св.вмчк. Георги Победоносец”. 

По покана е участвал в празничните събития на община Мирково, Железница, Казичене и др.

Благотворителни акции

Ансамбълът бе главен организатор на шест ежегодни благотворителни концерти ”Да победим злото с хорото” в подкрепа на болни деца и възрастни.

Танцьорите подкрепят редица благородни каузи с участие в благотворителни концерти като “За бъдеще добро, да се хванем на хоро”, „Светлина искрица заедно с Шевица“ и др.

Корпоративни и частни събития

С богатия си репертоар от танци и народни хора, ПФТА “Жар” може да вдигне настроението на всякакъв вид корпоративни събития. На снимката: фолклорни дни в МОЛ България. 

Танцьорите са представили фолклора ни пред делегати на международни конференции, национални семинари, фирмени партита, частни събития и др.

Сватби

За автентичното настроение на вашия сватбен ден  „Жар“ може да предложи богат набор ритуали от подготовката на младоженеца до посрещането на младото семейство в ресторанта. Неповторимият ритъм на българските народни танци може да бъде представен в хореографски и хороводни изпълнения пред вашите гости.

През 2015, ансамбълът участва в проект за пресъздаване на традиционна българска сватба от началото на ХХ век. Вижте видеото.