Наситена 2017

Наситена 2017
December 20, 2017 No Comments Новини admin

Отмина 2017 година в благотворителни и празнични изяви на ПФТА “Жар”:

Изпълнението на камерен танц Северняци заслужи аплодисментите на публиката na благотворителния концерт “За бъдеще добро, да се хванем на хоро”, провел се на 16.12.2017 г в залата на Военна академия “Георги С. Раковски”.

Подкрепихме и каузата на благотворителен концерт на 17.12.2017 г. в Театъра на българската армия с вълнуващo изпълнениe на Джиновски танц.

Заедно с детския танцов състав “Жар” създадохме празнично настроение на традиционния концерт “В нощта на Коледа”, организиран от НЧ “Петър Берон – 1926”.

На 18.06.2017 в Дом на културата Искър – София, ПФТА Жар участва с емблематичния си танц „Шопска сюита“ в Благотворителен концерт „Светлина искрица заедно с Шевица“. Концертът бе посветен на подпомагане на възстановяването на черквата „Св. Теодор Тирон“ в с. Зимевица, общ. Своге, обл. София. Черквата е построена през 1086 година и притежава ценни стенописи и богата история.

ТА Жар взе участие в Благотворителен концерт “Да направим добро с песен и хоро”, който се проведе на 15.06.2017 във ВТУ “Т.Каблешков”, зала “Юбилейна”. Концертът бе посветен за набиране на средства за построяване на храм „Всички Български Светии“ в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София. Над 120 танцьори и певци, ентусиазирани от значимостта на каузата, завладяха публиката с красотата, разнообразието, уникалността и магията на българските народни танци и песни. Повече информация за храма: http://church.vtu.bg/

В празничния концерт на НЧ „Д-р Петър Берон – 1926“ по случай Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, ПФТА Жар се представи със „Стар шопски танц“, а Детски състав Жар изпълниха нова постановка на танца „Самоковска ръченица“.

ПФТА Жар и Детски танцов състав Жар взеха участие в празничния концерт на Столична общиня, район Триадица, който се организира всяка година на 6 май – Гергьовден, в градинката пред главния вход на храма „Св.вмчк. Георги Победоносец”. Свети Георги Победоносец е един от най-почитаните светци, мъченик за Христовата вяра в Източноправославната църква и е избран за патрон на район „Триадица”.